sâmbătă, 21 februarie 2009

Soc american pentru un jupan roman

ostul deputat PRM si candidat la presedintia Romaniei sta de cateva luni in puscarie, in Los Angeles, acuzat de amanta ca a vrut s-o omoare.

Sotia zice ca amanta minte. Cine ar fi zis, in 2004, ca Raj Tunaru, candidatul care a folosit in campania electorala pentru prezidentiale coloana sonora din "Vagabondul", va avea cativa ani mai tarziu un destin de film indian.

Aflat de cateva luni intr-o inchisoare din "Orasul Ingerilor" (L.A., SUA), Raj e chinuit acum de "Lantul amintirilor", din vremea cand se iubea cu amanta, dar si de dezamagirea ca "Prietenii lui, elefantii" din politica si afaceri nu-l ajuta sa iasa din necaz.

Tunaru a fost arestat pe 30 septembrie 2006, sub acuzatia ca si-a batut amanta pe care ar fi prins-o cu altul in apartamentul din Los Angeles. A fost eliberat o luna mai tarziu, dupa ce sotia milostiva a facut o cheta printre prietenii din Romania si a adunat cei 500.000 de dolari ceruti cautiune.

Dupa alta luna, Tunaru a fost din nou arestat, sub acuzatia ca si-a amenintat telefonic victima ca o omoara. De data asta, cautiunea de un milion de dolari asteapta inca sa fie platita. Emilia Tunaru si-a calcat pe inima
tradata si s-a decis sa-i fie alaturi la rau lui "Raju", cum ii spune ea, inca iubitoare.

Invinuitul sta de trei luni in puscaria americana si slabeste vazand cu ochii. Amanta sufera, cand pe patul de spital (dupa bataia incasata de la iubit), cand in libertate, la gandul ca barbatul cu care s-a iubit sapte ani suspina dupa gratii.

Deznodamantul e departe de un "Happy end". Sotia o acuza pe amanta ca minte, amanta zice ca Tunaru o hartuieste, iar Raj nu stie de partea cui sa fie, ca sa scape din puscarie.

Episodul 1: Amantlacul

Alexandru Raj Tunaru (48 de ani) a facut o pasiune pentru Elena Beuca (28 de ani) in vara lui 2000, cand fata s-a angajat ca receptionera la hotelul familiei Tunaru din Venus. Relatia s-a mutat la Bucuresti, unde "Raju" locuia de luni pana joi cu Elena, iar in weekend venea acasa la Petrosani, la Emilia.

Doamna Tunaru spune ca niciodata n-a banuit nimic, pentru ca Raj era mereu acelasi sot atent si iubitor. Lidia, sora amantei, spune ca sotia inselata stia, din 2002, cand a venit la Hunedoara ca sa-i ceara ajutorul sa-si recupereze barbatul din ghearele amantei.

"Amandoi se iubeau. Alex facuse o obsesie pentru ea. De cate ori incerca Elena sa puna capat relatiei, el se plangea ca face preinfarct. Ii promitea ca va divorta si se vor casatori", povesteste Lidia, care mai spune ca cei sapte ani de amor dintre cei doi au fost presarati cu vacante exotice in America Latina, Dubai, Paris.

Episodul 2: America

In octombrie 2005, Elena a plecat la studii in Los Angeles. "Vorbeau tot timpul
la telefon. Daca o suna si nu raspundea imediat, el innebunea, ii facea scene de gelozie", povesteste Lidia.

Emilia zice ca amanta a vrut neaparat sa mearga la studii in SUA, dupa modelul fiicei lor care studia la Miami, si ca Raj le-a finantat pe amandoua. Lidia neaga: "Firma imobiliara pe care Elena si-o facuse, la sugestia lui Alex, la Bucuresti, producea bani din care traia si Alex. In SUA, Elena a plecat pe banii ei".

Episodul 3: Bataia

In septembrie 2006, Elena i-a scris un e-mail lui Alex, in care ii spunea ca vrea sa incheie relatia: "Mi-am facut diverse ganduri, ce o sa se intample cu mine, daca tu o sa fii suparat pe mine (tu ai toti banii mei si procura de la apartament si terenurile mele), cum o sa ma descurc cu banii, ce o sa fac, cum imi platesc chiria... Habar nu am, dar taica-meu mi-a zis ca cel mai important in viata
e sa fii cinstit cu tine insuti si sa ai curajul sa te uiti in oglinda".

La 24 de ore de la primirea vestii, Raj bate la usa Elenei, din L.A. Turbeaza cand ii deschide brazilianul Mario, colegul de apartament al Elenei. Urmeaza un scandal care trezeste vecinii si aduce politia. Din procesul-verbal completat de politie reiese ca Raj i-a administrat cateva palme Elenei, a izbit-o de pereti si a amenintat-o cu cutitul.

Mario sustine ca Raj l-a amenintat cu "mafia romaneasca", iar vecinii, care au auzit scandalul prin pereti, spun ca victima Elena ar fi tipat de cateva ori intre loviturile suspectului. Nestiind engleza, suspectul n-a fost in stare sa declare nimic, lasandu-se arestat cu calm.

Elena a ajuns dupa cateva zile in spital, unde s-a descoperit ca pumnii primiti in burta
de la Raj i-au rupt pancreasul. Lidia spune ca, "si de pe patul de spital, Elena tot la el se gandea, sa-l scape din inchisoare". Emilia se indoieste: "Nu cred ca din palma data de Raj i s-a rupt pancreasul. Poate suferea dinainte de asta si acum il acuza pe el".

Episodul 4: Puscaria

Daca in Romania bataia conjugala e rupta din Rai, in SUA, raportul politiei intr-un caz de violenta domestica are noua pagini
si descrie cu lux de amanunte situatia. Suspectul e arestat, victima e protejata la o adresa secreta, iar cautiunea stabilita de judecator il face pe violent sa se gandeasca mai bine inainte de a mai abuza de pumni.

Asa a ajuns Raj sa faca o luna de puscarie, intr-o inchisoare privata, de unde poate suna acasa cu taxa inversa, 3 dolari minutul. Emilia Tunaru spune ca a aflat de infidelitatea lui Raj abia cand a fost sunata din America de o femeie care i-a spus ca sotul ei a fost arestat.

"La inceput am fost revoltata si am zis ca nu mai vreau sa stiu de el. Apoi fiica mea mi-a zis in ce stare e, ca a facut preinfarct, ca e speriat, nu stie limba engleza, sta in camera cu 70 de detinuti... Si am zis ca pana la urma e normal, ca oricine greseste si, la cat ne-am iubit noi, trebuie sa il ajut", se explica sotia.

Episodul 5: Cautiunea

Emilia a facut cheta printre prietenii din Romania ai lui Raj si asa a reusit sa plateasca cautiunea de 500.000 de dolari. Raj a fost eliberat conditionat, fiind silit sa ramana in SUA pana la proces.

Lidia spune ca puscaria nu i-a potolit ardoarea amantului, care ii trimitea mesaje prin e-mail si SMS Elenei, pe patul de spital. "A amenintat-o printr-un prieten comun din Bucuresti ca ne rupe picioarele si plateste un mexican sa ne bata, daca Elena nu-si retrage acuzatiile", povesteste Lidia.

Emilia nu crede o iota si spune ca totul e o inscenare a amantei, care ar vrea sa ramana definitiv in SUA, pe motiv ca in Romania e amenintata de iubitul mafiot: "Si-a facut un plan diabolic de a obtine cetatenia. In septembrie 2006 vine in Romania si vinde firma la o persoana care nu poate raspunde penal. De ce oare? Probabil o fi inselat foarte multe persoane prin acea firma, nu a platit taxele si impozitele la stat si-si dorea cu orice pret sa nu se mai intoarca in Romania".

Episodul 6: Recidiva

A doua arestare a lui Tunaru e controversata. Detectivul care s-a ocupat de caz i-a inlesnit Elenei o discutie inregistrata, la telefon, cu Raj. Scopul inregistrarii era obtinerea dovezii ca Raj o ameninta pe Elena.

Urmarea: Raj e arestat din nou, cu o cautiune de un milion de dolari, de data asta. Nicolae Cocis, avocatul lui Tunaru, sustine ca, pentru gravitatea faptei, cautiunea e exagerat de mare si contesta valabilitatea inregistrarii, pe motiv ca ea, de fapt, nu contine nicio amenintare. Urmatorul proces e programat pe 23 martie.

MARIRE SI DECADERE

Raj Tunaru: cariera scurta, faima lunga

> Nascut pe 12 noiembrie 1959.

Casatorit, tata a doua fete, de 28 si 16 ani.

> Studii: Institutul de Mine Petrosani, Facultatea de Drept - Universitatea "Spiru Haret".

> Manager la SC TUNARU RAJ SRL

> Deputat in legislatura 2000-2004. Membru in grupurile parlamentare de prietenie cu Grecia si India.

> Candidat la presedintia Romaniei in 2004. Din 2004 iese din politica si ramane cu afacerile, familia si amant