miercuri, 18 februarie 2009

Money makes the world go round Marinarul a decorat rechinul

Ieri, in cadrul ceremoniei de inaugurare a Centrului Global de Suport Tehnic, Bill Gates a fost decorat de Traian Basescu cu Ordinul „Steaua Romåniei“ in grad de Comandor. Vizibil emotionat si surprins, miliardarul i-a multumit presedintelui, frecåndu-si degetul inelar pe tot parcursul discursului

Iata cåteva amanunte pe care presedintele ar fi trebuit sa le stie inainte sa ofere o asemenea distinctie celui mai mare „rechin“ in afaceri din lume

Bill Gates impreuna cu prietenii sai, in 1968, au fost primii hackeri care au spart sistemul de securitate al computerelor pe care erau lasati sa se joace in timpul liceului, la Computer Center Corporation. Au fost prinsi si li s-a interzis accesul

I-a mintit pe patronii de la MITS, cei care construisera primul micro-computer din lume - Altair 8800 – ca are limbajul de operare BASIC, obtinånd un contract de 20.000 $. Ulterior, au cumparat programul de la adevaratii inventatori, John Kemeny si Thomas Kurtz, care-l elaborasera in 1964

A fost arestat in New Mexico, in 1977, pentru exces de viteza si conducere fara permis.

(Ioana Theodoru)

Prezenta magnatului William Gates al III-lea in Bucuresti a starnit reactii dintre cele mai diverse si in strada. Si, mai ales, pe str. „Tudor Arghezi“, in fata sediului Microsoft, unde zeci de curiosi au asteptat sa-l zareasca pe cel mai bogat om al planetei.

Prezenta magnatului Bill Gates in Capitala Romaniei a starnit reactii, dintre cele mai diverse, si in strada. Si, mai ales, pe strada „Tudor Arghezi“ din Bucuresti, in fata sediului Microsoft, unde zeci de persoane, indeosebi ziaristi, politisti, dar si curiosi, cersetori si angajati ai companiilor din zona au asteptat, ore in sir, cu sufletul la gura, sa-l vada pe cel mai bogat om al planetei. Fie de curiozitate, fie pentru a-l zari macar o clipa, fie doar pentru ca-si faceau meseria. Oricare ar fi fost motivul, reactiile nu au intarziat sa apara. Cele mai fericire pareau angajatele statiei peco situate vizavi de sediul Microsoft, dar nu pentru ca faceau vanzare, ci pentru ca aveau ocazia sa-l vada, in persoana, pe Bill Gates. Atat de fericite, incat au omis sa mai dea curs pana si apelurilor telefonice receptionate la postul fix din statie. In zadar le tot atentiona un alt angajat de faptul ca telefonul suna, caci angajatele il linisteau rapid: „Da-l naiba de telefon! Sa sune! Daca iese Bill Gates tocmai acum si-l pierdem?!“. La fel de extaziate s-au aratat si angajatele altor firme care au sediul in zona, petrecand ore in sir la ferestre si bucurandu-se ca, poate-poate, vor aparea la tv si-l vor vedea si pe Bill Gates in aceeasi zi a vietilor lor.

Fanii, soferii si politistii
Soferii care au avut, ieri dimineata, drum pe str. „Tudor Arghezi“ s-au aratat cei mai deranjati, caci circulatia a tot fost ba strangulata, ba deviata prin... statia peco. Unde se strangula din nou, caci unii soferi opreau sa alimenteze. Politistii de la Rutiera s-au aflat, insa, la datorie, dovedindu-si, ca de obicei, exigenta, dar si zelul uneori exacerbat. Atat de exacerbat, incat l-au „alungat“ din fata sediului Microsoft pana si pe soferul ministrului Varujan Vosganian. In zadar a incercat respectivul sa le explice ca este soferul ministrului economiei.

In fine, un fan al miliardarului in dolari, din pacate, dupa cum insusi spunea, de profesie... somer a tinut, neaparat, sa schimbe doua vorbe cu Bill Gates. Nu a reusit, insa, si nici cele cateva fotografii ale sale, inscriptionate Microsoft, nu au reusit sa-i atraga atentia miliardarului american. A aparut, totusi, la tv si a avut ocazia sa-si spuna pasul.

«Bill, Coca-Cola!»
O reprezentatie de zile mari a dat, insa, un cersetor aciuiat prin zona la vestea ca omul de doua ori mai valoros decat Romania se afla chiar in buricul Bucurestiului. La iesirea magnatului din sediul Microsoft, cersetorul nu a pierdut ocazia de a incerca sa-i ceara lui Bill Gates „one hundred thousand dollars“. Cum magnatul l-a ignorat, cersetorul a alergat, apoi, zeci de metri, in paralel cu masinile din coloana oficiala a lui Bill Gates, strigand intr-una: „Bill, Coca-Cola! Bill Coca-Cola!“. Pe el nu s-au mai deranjat, politistii, sa-l calmeze. Asta pentru a se intoarce, apoi, mandru de fapta sa, dar suparat ca nu a obtinut nici un dolar de la Bill Gates, in intersectie, la „munca“. Mai ales ca pierduse destul timp si destui bani, asteptandu-l pe cel mai bogat om al planetei. Ironia sortii, in cazul amandurora, timpul inseamna bani!

Alexandru Stancu Cristian Vasilcoiu

Veni Vidi VISTA! Bill, te-am piratat 10 ani... Ha, ha, ha!

Joi, 1 februarie, incepand cu ora 9.00, a avut loc lansarea Centrului Global de Suport Tehnic din Bucuresti si lansarea sistemelor Windows Vista si Office 2007, ceremonie la care a participat si multimiliardarul Bill Gates, cofondatorul companiei Microsoft. Inca de la primele ore ale diminetii, cladirea Unimed de pe strada Tudor Arghezi in care avea loc evenimentul a fost inconjurata de politisti, fotoreporteri, SPP-isti, garzi, curiosi si cativa programatori care sperau sa-l vada in carne si oase pe cel mai bogat om din lume. In timp ce presa acreditata trecea de filtre de tot felul, o femeie s-a apropiat de intrare, cu o carte in mana, sustinand ca este programatoare si ca a trimis cerere pentru a participa la intalnire. Instantaneu, in jurul ei s-a format un zid uman, iar cineva i-a explicat intrusei ca daca nu are un ecuson cu cod de bare emis de Microsoft, nu are ce sa caute acolo.

In sala, presa de specialitate sau nu, si o masa de prezidiu pe care tronau trei cartonase: Traian Basescu, Bill Gates si Calin Popescu-Tariceanu. La ora stabilita, cei trei si-au facut aparitia in aceeasi formula, in timp ce organizatoarea anunta disperata in limba engleza ca invitatii sunt rugati sa se aseze. Au urmat discursurile, previzibile, sau nu, in care Bill Gates declara ca este impresionat de calitatea angajatilor romani care lucreaza pentru Microsoft la nivel regional sau central, Calin Popescu-Tariceanu care vedea un viitor stralucit in lumea IT si Traian Basescu, al carui discurs a smuls hohote de ras! Primul lucru pe care presedintele a tinut sa-l sublinieze a fost faptul ca programul Microsoft Office a fost cel mai piratat program din Romania la inceputul anilor ’90, dar ca acest lucru a fost pana la urma „o investitie in prietenia romanilor fata de Microsoft si fata de calculator“, care a dus la dezvoltarea solida a industriei IT din tara noastra. Declaratie care nu l-a facut deloc sa rada pe miliardar. A urmat surpriza decorarii lui Bill Gates cu „Steaua Romaniei“ in grad de Comandor, surpriza pe care Traian Basescu i-a facut-o acestuia, vizibil emotionat de onoarea care i s-a acordat. Momentul sarbatoresc s-a incheiat o data cu plecarea premierului si a presedintelui. Dupa ce a raspuns la cateva intrebari, Bill Gates a multumit si s-a ridicat de la masa prezidiului pentru a-si respecta cu strictete programul stabilit. El a parasit Romania ieri, la ora 12.00, de pe Aeroportul „Aurel Vlaicu“.