miercuri, 18 februarie 2009

Cretini si secretei

el mai ingrijorator simptom pe care il prezinta Traian Basescu este siguranta tot mai mare cu care isi trateaza suporterii drept cretini. Ce-i drept, multi dintre ei, pe care am ocazia sa-i citesc din cand in cand pe internet, chiar sunt niste imbecili fanatici si grosolani. Daca maine presedintele Basescu se converteste la mozaism, acest gen de fani Base ii vor injura de cristosi pe toti romanii care nu se circumcid de urgenta. Dar exista printre cei care l-au votat si inca mai cred in el si multi oameni inteligenti, pregatiti si de bun simt. Nu vreau sa stiu ce simt acestia cand ayatollahul tupeistilor din Romania ii mai prosteste inca o data in fata.

Fata de secventa "biletelelor", de la Tariceanu catre el si de la el catre Seres, cand mai injgheba justificari sfruntate, acum, cand e vorba de doi oameni, de doi romani din poporul cu care zice ca e amic nevoie mare, dom' presedinte a ajuns la nivelul pupilei sale, fecioara din Plescoi: am uitat, am incurcat, acum mi-am adus aminte. Imi trece si mie prin cap un dialog de santier de prin anii' 60: "Te-ai regulat, fa, cu dom' inginer?" "Barbate, taie-ma, omoara-ma, nu-mi aduc aminte" Cum sa pretinzi, dupa ce spui ca ai aflat dimineata, deci, din Evenimentul zilei (felicitari valorosului reporter Liviu Iolu - n.m.), unde scria clar cine si ce e cu tamplarul si cu electricianul, ca fusesesi informat din 13 noiembrie, dar "n-ai facut legatura"? Pai, un asemenea caz, doi romani arestati de americani ca suspecti de spionaj, era obligatoriu sa fie gravat in creierii sefului secreteilor externi, ministrului de Externe, premierului si, in primul rand, ai presedintelui Romaniei! Si, daca stia, cum justifica atunci dl. Basescu faptul ca n-a intreprins nimic vreme de aproape trei luni pentru lamurirea situatiei celor doi? Si cum e posibil ca presedintele sa stie si premierul sa nu fie informat atata vreme? Sa credem ca seful statului sufera de involutie cerebrala, ca Lenin in ultimii ani de viata
? Sau ca n-a vrut sa se miste din genunchi sa nu strice placerea la Marele Licurici?

Alegeti dvs, stimati cititori, daca mai puteti.

Mie mi-e jena si scarba sa mai despic basinile logice pe care dl. presedinte Traian Basescu le lanseaza periodic catre poporul sau drag. Ce i se intampla acum e tipic pentru sistemul de tip securist, bazat pe urmarit oameni, din sculare in culcare, ascultat telefoane la scara industriala, matahari blonde, iubire sincera pentru secretei, singurul in care crede dl. presedinte. Inevitabil, un asemenea sistem ajunge sa dea un chix, si anume unul monstruos si ridicol in acelasi timp.

Mai incerc doar sa-i aduc si eu aminte ceva d-lui presedinte Basescu, daca si p-asta a uitat-o: Nicolae Ceausescu s-a prabusit atunci cand a fost abandonat de Securitatea cu care a vrut sa-i beleasca pe toti, inclusiv Partidul.

P.S.: Apropo de Securitate. Salut redeschiderea de catre procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a dosarului procurorilor si militienilor care l-au saltat in 2002 din fata casei pe dl. Mugur Ciuvica, blagosloviti deunazi cu NUP de Parchetul Inaltei Curti. Pe de alta parte, mi se pare scandalos faptul ca CNSAS amana a doua oara in cateva zile verdictul in cazul ziaristilor Chirieac, Ivanciuc si Braia, in vreme ce presa, bazandu-se pe surse din CNSAS, vehiculeaza posibila lor colaborare cu Securitatea.