sâmbătă, 21 februarie 2009

Republica Moldova ar putea să fie inclusă în circuitul turistic european "Drumul Vinului"

Republica Moldova ar putea să fie inclusă, din acest an, în circuitul turistic european "Drumul
Vinului" - un traseu turistic organizat de marile companii turistice din Europa, ce oferă călătorii în ţările cu tradiţii în vinificaţie.

Negocieri în acest sens au purtat reprezentanţii unei delegaţii a R.Moldova la târgul internaţional de turism ITB-2007, desfăşurat în perioada 7-11 martie la Berlin.

"Includerea Republicii Moldova în acest traseu nu este o competenţă a guvernelor din Europa, ci depinde de interesul marilor companii faţă de Moldova", a precizat pentru BASA-press Nicolae Platon, preşedinte la Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism. Potrivit lui, RM are mai multe şanse acum de a fi inclusă în circuitele turistice odată cu abolirea regimului de vize pentru cetăţenii europeni.

"La târgul din Berlin am fost contactaţi de mai multe companii mari. Urmează negocieri directe dintre operatrori din turism, dar şansele sunt mai mari acum", a estimat Platon. Potrivit lui, turiştii care circulă pe traseul turistic vinicol până în România ar putea să vizitele pentru o zi-două şi R.Moldova.

Una din primele companii turistice mari din Europa care s-a arătat dispusă să includă RM în circuitele sale
este Planet Travel.

Potrivit lui Platon, la târgul de la Berlin s-a mai negociat şi includerea RM în diferite sisteme
globale de rezervare hotelieră.

Târgul turistic de la Berlin s-a desfăşurat în perioada 7-11 martie şi a întrunit 12,3 mii de companii din 184 de ţări. Expoziţia a fost vizitată de peste 177 mii persoane. Republica Moldova a participat cu un stand comun, la care au fost prezentate companiile Leogrand Hotel & Convention Center, Simexim-Tur, Solei-Turism, Trapeza-Tur, Arcodesinc. La standul moldovenesc au fost împărţite materiale promoţionale despre RM, iar vizitatorii au putut gusta vin moldovenesc de casă şi au dansat sub muzica interpretului de nai Constantin Moscovici, prezent la eveniment.