miercuri, 22 iulie 2009

Zinaida Greceanîi: Gestul deputaţilor din opoziţie de a protesta după prezentarea raportului Guvernului trebuie apreciat de popor

Gestul deputaţilor din opoziţie de a protesta în urma prezentării raportului de activitate al Guvernului pe parcursul anului 2008 ar trebui apreciat de popor şi nu de Guvern, a declarat reprezentanţilor mass-media premierul Zinaida Greceanîi, la 12 decembrie.

Deputaţii din opoziţie, în cadrul şedinţei plenare de vineri, a Parlamentului, au refuzat să adreseze întrebări prim-ministrului Zinaida Greceanîi în privinţa raportului de activitate al Guvernului pe parcursul anului 2008 pe motiv că acesta ar fi unul populist.

În replică, premierul a spus că ea nu ar face acest lucru niciodată, ci ar acţiona constructiv. „Le doresc deputaţilor ca fiecare dintre ei să poată să spună cetăţenilor adevărul, mai ales în această perioadă care este destul de grea şi interesantă pentru că cetăţenii trebuie să audă cu adevărat ce este în realitate”, a spus premierul.

Greceanîi a adăugat că i-a fost greu să prezinte acest raport, deoarece deputaţii n-au avut răbdare să-l asculte.

Premierul s-a referit şi la acţiunea de protest care a avut loc în dimineaţa zilei de vineri în faţa Legislativului când, câteva sute de membri şi simpatizanţi ai Alianţei "Moldova Noastră" (AMN) au scandat lozinci în semn de protest faţă de raportul privind activitatea Guvernului pe care l-a prezentat premierul şi faţă de refuzul Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) de a prelungi licenţa de drept a postului de televiziune "PRO TV Chişinău".

Potrivit premierului, Guvernul are o atitudine pragmatică faţă de această acţiune, însă problemele serioase nu se soluţionează în stradă. „Ele se soluţionează la masa de negocieri, cu un dialog constructiv, pentru că a declara şi a vorbi mult poate oricine”, a spus premierul.