miercuri, 8 iulie 2009

PSD îl reclamă la DNA pe ministrul Educaţiei Cristian Adomniţei

Social democraţii îl reclamă pe ministrul Educaţiei la Direcţia Naţională anticorupţie. Ei vor cere procurorilor să investigheze modul în care Cristian Adomniţei a distribuit microbuzele şcolare în judeţul Iaşi. PSD susţine că din 34 de microbuze, 21 au fost alocate în colegiile locale unde vor candida
în toamnă Cristian Adomniţei şi Relu Fenechiu.

Ana Birchall, din cadrul Departamentului Educaţional al PSD, a declarat astăzi că PSD va depune
o plângere penală la DNA pe numele lui Cristian Adomniţei pentru mită electorală.

"Am hotărât să facem acest lucru deoarece ministrul Steluţă Adomniţei şi-a repartizat o serie de microbuze şcolare în colegiul în care candidează. Mai exact, din cele 34 de microbuze repartizate în judeţul Iaşi, 21 sunt repartizate în colegiile unde vor cadida Adomniţei, Traian Dobre şi Fenechiu, toţi de la PNL", a declarat Ana Birchall.

Într-o intervenţie telefonică, ministrul Cristian Adomniţei a declarat că nu îl interesează locul în care au ajuns microbuzele şi a spus că nu cunoaşte numărul exact de microbuze şi modul în care s-au repartizat.

" Nu mă interesează în colegiul cui ajung acele microbuze.O să mă uit pe hârtii şi o să văd", a afirmat Adomniţei.

Scandalul microbuzelor a izbucnit după ce jurnaliştii de la Adevărul au scris că cele mai multe microbuze alocate pentru transportul
elevilor din judeţul Iaşi au fost trimise în colegiile electorale unde candidează ministrul Educaţiei, Cristian Admoniţei, alături de alţi doi membri PNL.