miercuri, 8 iulie 2009

Traian Băsescu, la Papa Benedict al XIV-lea

Preşedintele Traian Băsescu va fi primit de Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea, la reşedinţa de vacanţă.

Şeful statului român a primit acceptul Papei Benedict al XVI-lea de a fi primit, ce-i drept nu la Vatican, ci la Castelul Gandolfo, reşedinţa vacanţelor de vară ale suveranilor pontifi. La Vatican, singura întrevedere oficială a lui Traian Băsescu va fi cu Secretarul de Stat al Sfântului Scaun, cardinalul Tarcisio Bertone. În această perioadă Episcopul Romei este încă în vacanţa de vară şi nu se află la Vatican. O altă întrevedere a preşedintelui României va fi cea cu Alteţa Sa Fra Matthew Festing, Principe şi Mare
Maestru al Ordinului de Malta. În mod protocolar, şeful statului român va avea o întâlnire cu omologul său italian Giorgio Napolitano.

Traian Băsescu urmează să se întâlnească şi cu reprezentanţi ai comunităţii de români din Italia.
Preşedintele Traian Băsescu va vizita, duminică, după cum transmite Agenţia Mediax, viitorul sediu al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, ocazie cu care va participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Iosif Pop al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale.La acest eveniment, alături de membrii delegaţiei oficiale şi de alţi invitaţi din Roma, vor mai participa şi Preasfinţitul Siluan, Episcopul ortodocşilor români din Italia, Preasfinţitul Timotei, Episcopul românilor ortodocşi din Spania şi Portugalia precum şi preoţii şi credincioşii parohiilor ortodoxe româneşti din Roma şi din împrejurimi, dar şi ai altor parohii din Italia.