miercuri, 8 iulie 2009

Cozmin Gusa pune PIN in bratele PSD

Partidul lui Cozmin Gusa, PIN, incearca sa supravietuiasca politic negociind o colaborare electorala cu PSD la alegerile parlamentare. Liderul social-democratilor, Mircea Geoana, a confirmat ieri ca a avut, in cursul zilei de miercuri, o discutie "exploratorie" cu vicepresedintele PIN, Lavinia sandru, despre posibilitatea unei colaborari electorale intre cele doua formatiuni. El a aratat ca discutia a avut un caracter "exploratoriu", fara a se stabili formula de colaborare electorala intre cele doua partide. Cei doi nu au stabilit nici numarul de colegii uninominale in care reprezentanti ai PIN ar putea candida intr-o colaborare electorala cu PSD, nici daca aceasta colaborare va fi una institutionalizata oficial intre cele doua partide sau daca un numar de candidati provenind din PIN ar candida
sub sigla PSD-PC.

"Suntem in discutii cu colegii de la PSD si PC pentru a avea o alianta mai ampla la alegerile pentru Parlament, o alianta care sa promoveze tinerii profesionisti pe care i-ati cunoscut la alegerile europarlamentare", a confirmat ieri si Lavinia Sandru. "PD-L merge cu PRM in trecut, PIN merge inainte cu PSD si PC", a trasat sandru harta aliantelor. Cariera politica a liderului PIN, Cozmin Gusa – cel care a refuzat ieri sa comenteze negocierile cu PSD –. a fost marcata de traseism si de discursul antisistem. Dupa esecul de la Primaria Capitalei Gusa a anuntat ca nu mai doreste sa candideze pentru Parlament. El a plecat din PSD, unde avea functia de secretar general in 2004, in prag de alegeri, alegand sa faca parte din staful lui Traian Basescu. A intrat in Parlament pe listele Aliantei D.A.
Tatonarile cu PSD au avut loc inca din perioada campaniei pentru alegerile locale, cand Cozmin Gusa, Viorel Hrebenciuc si Miron Mitrea au avut o intalnire in care i s-ar fi propus lui Gusa sa candideze din partea PSD pentru o primarie de sector din Capitala. Se pare ca Lavinia sandru a obtinut de la PSD permisiunea de a candida impotriva Elenei Udrea intr-un colegiu din sectorul 6.