joi, 27 august 2009

Persoanele reţinute în urma incidentelor din comuna mehedinţeană Cireşu au fost eliberate

Judecătoria de pe lângă Parchetul
Orşova a dispus cercetarea în stare de libertate a celor trei persoane reţinute în urma scandalului de duminică din comuna Cireşu, unde două grupuri de oameni s-au bătut cu furci şi bâte, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, conducerea IPJ Mehedinţi.

În urma incidentelor de duminică, poliţiştii i-au reţinut, pentru 24 de ore, pe G. Ion, de 38 ani, M. Marius, de 25 ani, ambii din municipiul Drobeta Turnu Severin şi D. Nelu, de 22 ani, din comuna Brezniţa Ocol, judeţul Mehedinţi, sub acuzaţia de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.

Până acum, în acest caz anchetatorii au audiat peste 65 de persoane, inclusiv reprezentanţi ai Primăriei Cireşu, care a organizat manifestările ocazionate de sărbătoarea „Peştera Topolniţa”.

Poliţiştii spun că este posibil ca indivizii să se întoarcă la Cireşu pentru a se răzbuna. „Nu este exclus să se întoarcă în comună”, a declarat inspectorul Petre Besalîc, ofiţerul care se ocupă de caz. D. Nelu, de 22 de ani, din Brezniţa de Ocol, cel care a provocat tot scandalul de la Cireşu, a mai fost cercetat de Poliţie. În anul 2006, pe vremea când era minor, el a fost amendat pentru comiterea unei infracţiuni cu violenţă, iar anul acesta şi-a mai adăugat în cazier o tentativă de furt şi o sancţiune administrativă pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism
fără a poseda permis de conducere.

Duminică, în comuna mehedinţeană Cireşu a izbucnit un conflict spontan între două grupuri de persoane, unul din Cireşu şi celălalt dintr-o comună învecinată, Brezniţa de Ocol. Pentru aplanarea conflictului, oamenii legii au fost nevoiţi să tragă şase focuri de armă în plan vertical. În timpul
intervenţiei, unui poliţist i-a fost ruptă cămaşa şi epoletul. Conflictul a izbucnit pe motiv că maşinile celor din Brezinţa au intrat pe terenurile unor cetăţeni din Cireşu şi le-ar fi distrus culturile agricole. Indivizii s-au bătut cu furcile, iar două persoane au fost rănite.