joi, 27 august 2009

ANI acuză un consilier de la Ambasada din Berlin, de fals

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat procurorii cu privire la un posibil fals în declaraţii săvârşit de Vladimir Ciobănaşu, ministru-consilier la Secţia Economică a Ambasadei României la Berlin şi funcţionar în cadrul Ministerului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că Ciobănaşu nu a completat şi depus în termenul legal declaraţiile de avere şi de interese aferente anului 2007.

Vladimir Ciobănaşu a fost informat, în data de 5 februarie 2009 cu privire la faptul că ANI a declanşat procedura de verificare. ANI a constatat că în arhiva
Ministerului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri
sunt doar două declaraţii de avere, completate şi depuse de către Ciobănaşu, în 20 aprilie 2005 şi 8 iulie 2008, respectiv, o declaraţie de interese, completată şi depusă la 8 iulie 2008, precum şi doar fişa fiscală aferentă anului 2008.

De asemenea, ANI a constatat că Ciobănaşu nu a fost şi nu este asociat/administrator la o vreo firmă
, că acesta a cumpărat, în 1977, un apartament în Bucureşti; şi că are, din 26 februarie2006, un automobil marca Renault Megane, fabricat în 2002.

ANI arată că, în declaraţiile de avere depuse, Ciobănaşu a declarat că nu deţine bunuri
mobile cu valoare mai mare de o mie euro fiecare şi că nu a înstrăinat bunuri imobile înstrăinate în ultimele 12 luni, deşi, conform datelor deţinute de Consiliului Local al Sectorului 3 - Bucureşti, Direcţia Impozite şi Taxe Locale, ar fi vândut, în 2007, un autoturism
marca BMW.