vineri, 28 noiembrie 2008

Rares Nilas: Luna octombrie a reprezentat varful crizei din Romania

Luna octombrie a fost de departe cea mai neagra perioada a BVB din istoria sa recenta, principalii indici inregistrand corectii de pana la 56% in aceasta perioada, iar capitalizarea pierzand aproape 10 mld. euro.

Cele mai mari scaderi au fost consemnate de societatile financiare, indicele de profil, BET-FI, pierzand 56,4%, fiind foarte aproape sa coboare chiar si sub pragul suport de 10.000 de puncte. Indicele BET, care reda evolutia celor mai lichide 10 companii, a inregistrat in luna octombrie o corectie de peste 30%, in ultima sedinta atingand nivelul de 2.800 de puncte.
"Luna octombrie a fost una dintre cele mai proste luni de la deschiderea Bursei, cu siguranta. Cred insa ca in aceasta luna, am depasit varful crizei din Romania, si incepand cu luna noiembrie, vom intra intr-o perioada de acalmie, cu posibile cresteri usoare, un trend puternic de crestere fiind insa foarte putin probabil. Nu exclud in continuare alte oscilatii, insa nu mai ma astept la scaderi atat de puternice", a declarat Rares Nilas, directorul general al societatii de brokeraj BT Securieties.